Szeretettel köszöntöm Önt Felsőszentiván honlapján. Örülök, hogy meglátogatta honlapunkat. Szeretném bemutatni Önnek Felsőszentiván múltját, jelenét, napi életét, a faluban történő változásokat, eseményeket.

Vörös Szilárd
polgármester
 

Eseménynaptár

Utolsó hónap június 2019 Következő hónap
V H K SZ CS P SZ
week 22 1
week 23 2 3 4 5 6 7 8
week 24 9 10 11 12 13 14 15
week 25 16 17 18 19 20 21 22
week 26 23 24 25 26 27 28 29
week 27 30
Óvoda PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. október 19. kedd, 09:36

 

Felsőszentiváni  Óvoda
 
6447 Felsőszentiván, Martinovics u. 2.
Tel.: 06/ 79/ 353-715,  06/70/ 339-1183
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Nyitva tartás: 6.30-16.30
 
Az óvoda dolgozói:
Óvodapedagógusok:
Farkas Gabriella- óvodavezető,  német nemzetiségi nevelés
Bálind Józsefné
Kordé Istvánné
 
Dajkák:
Ternák Zsuzsanna
Brkity Ildikó
 
A Szülői Szervezet elnöke: Vuity Enikő
 

 

ÓVODÁNKRÓL

A mai világban öntevékeny, kreatív emberekre van szükség. Ha az óvónő az egész napi tevékenységben is állandóan jelen  és gyermek közelben van, és kihasználja az adódó nevelési helyzeteket, ha észrevétlenül irányít, és játszani szerető ember, akkor jó alapot adhat a gyermek fejlődésének.Az óvoda feladata az is, hogy a családdal együtt előkészítse a gyermeket a következő életszakaszra. Az a törvényszerűség, hogy a személyiség a tevékenység során fejlődik, azt igényli, hogy maximális lehetőséget biztosítsunk az erre a fejlődési szakaszra leginkább jellemző tevékenységnek, a játéknak.

Óvodánk a Bácskai ÁMK Óvodájának Felsőszentiváni Tagintézménye, fenntartója a Bácskai ÁMK, a munkáltatói jogkört az ÁMK főigazgatója gyakorolja, a gazdasági-pénzügyi feladatokat az intézmény fenntartója útján látja el.

Óvodánk a falu központjában üzemel, ahol állandóan kb.60 gyermeket nevelünk ( 3-7 éves korig ). A gyermekek gondozása, nevelése 3 csoportban folyik. A gyermekek három évig ugyanabban a csoportszobában élik óvodás életüket. A csoportok összetétele a gyermekek életkorát tekintve homogén ( kis-, középső és nagycsoport ).A gyermekekkel óvodába érkezésüktől távozásukig óvodapedagógus foglalkozik. Kiscsoporttól iskolába lépésig a gyermeket ugyanaz az óvónő neveli.Az óvodában német nemzetiségi nevelés folyik, mely alapot ad az általános iskolai német nemzetiségi oktatásnak.

Nevelőtestületünk minden tudásával a nevelőmunka minden területén biztosítja a gyermeki személyiség tiszteletét, elfogadását, szeretetét, megbecsülését. Legfőbb törekvésünk, hogy a ránk bízott gyermekek az óvodában töltött 3-4 évüket boldogan, kiegyensúlyozottan, biztonságban éljék. Mindent igyekszünk megtenni azért, hogy a szülő nyomon követhesse gyermeke fejlődését, megfigyelhessen, kérdezhessen, javasolhasson, kezdeményezhessen.Óvodánk az IPR-ben való részvételével felvállalja a halmozottan hátrányos helyzetű  (HHH-s )gyermekek fejlesztését is , illetve intézményünkben sajátos nevelési igényű ( SNI-s ) gyermekek speciális fejlesztése is folyik külső szakember segítségével.

 A leggondosabb családi nevelés sem adhatja meg, amit az óvoda nyújt:
   az emberi közösségbe való beilleszkedést…
   Amit a gyerek az óvodában kap, az egyúttal a közléleknek lesz alkotóeleme.”

Kodály Zoltán

KÉPEK A GALÉRIÁBAN

Módosítás dátuma: 2015. december 09. szerda, 14:45
 

Névnap

Ma 2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida és Alina napja lesz.

Bölcsődei szolgáltatás kialakítása Felsőszentivánon

Helyi közút javítása és gépbeszerzés

Épület felújítás