Szeretettel köszöntöm Önt Felsőszentiván honlapján. Örülök, hogy meglátogatta honlapunkat. Szeretném bemutatni Önnek Felsőszentiván múltját, jelenét, napi életét, a faluban történő változásokat, eseményeket.

Vörös Szilárd
polgármester
 

Eseménynaptár

Utolsó hónap augusztus 2019 Következő hónap
V H K SZ CS P SZ
week 31 1 2 3
week 32 4 5 6 7 8 9 10
week 33 11 12 13 14 15 16 17
week 34 18 19 20 21 22 23 24
week 35 25 26 27 28 29 30 31
Címlap Pályázatok Bölcsődei szolgáltatás kialakítása Felsőszentivánon
Bölcsődei szolgáltatás kialakítása Felsőszentivánon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2018. október 29. hétfő, 05:33

 
Kedvezményezett neve: Felsőszentiván Községi Önkormányzat
Projekt címe: Bölcsődei szolgáltatás kialakítása Felsőszentivánon
Szerződött támogatás összege: 24.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátum: 2019.01.15.
Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00006
 
 
A projekt tartalmának bemutatása:
Felsőszentiván Községi Önkormányzat a bölcsődei infrastruktúra kialakítása mellett döntött, amely révén a Martinovics u. 7. szám alatt lévő, funkcióját vesztett, kihasználatlan önkormányzati tulajdonú épületben 7 férőhelyes, 1 csoportszobás bölcsődei szolgáltatás válik elérhetővé a településen.
A projektjavaslat célja a 7 férőhelyes bölcsőde kialakítása, a mai kor elvárásainak megfelelő infrastrukturális színvonal megteremtése.
 
Felsőszentiván területén egyetlen bölcsődei férőhely sincsen, amely biztosíthatná 0-3 éves korosztály ellátását. Családi napközi nem működik a településen, az óvodai férőhelyek száma jogszabály által meghatározott. Mivel egy kétcsoportos óvoda üzemel a településen, a férőhelyek száma 50, amelytől felfelé 20 %-kal el lehet térni indokolt esetben (tehát a végső létszám így 60 fő lehet). A bölcsődei ellátás célja a napközbeni kisgyermekellátásban a meglévő értékek megőrzése, a szakmai munka továbbfejlesztése, a családok igényeinek megfelelően, a lehetőségek szerint új szolgáltatások bevezetése. Az intézményben 1 bölcsődei csoport fog működni, s a jogszabályi előírások szerint 1 bölcsődei csoport min.5- 6 fő, max. 12 fő felvételével valósulhat meg. 1 bölcsődei csoportot 1 gondozónőnek szükséges ellátni, továbbá 1 fő bölcsődevezetőt kerül alkalmazásra, így 2 új munkahely is létesül a projekt hatására.
 
Napközbeni ellátást nyújtó intézményként az alábbi szakmai célok szerint kíván működni a bölcsőde: gondozás-nevelés egysége, egyéni bánásmód és személyi állandóság biztosítása a saját gondozónői rendszerrel.
 
A fejlesztés elődlegesen a bölcsődei szolgáltatás kialakítására, új férőhelyek biztosítására, a 0-3 éves korosztály napközbeni ellátásának minőségi feltételei javítására irányul, amely során a szakmai program minőségi megvalósításán túl az épület szolgáltatásai vonzóvá válnak, megteremtve ezzel az életminőség jelentős javulását.
 
A megvalósuló tevékenységek célja tehát, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítsa a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférést.
 
A projekt közvetlen célja mindezek érdekében Felsőszentiván területén a bölcsődei szolgáltatás kialakítása, eszközbeszerzés megvalósítása a minőségi szolgáltatások biztosítása érdekében, melynek eredményeként 7 bölcsődei férőhely kialakítása valósul meg.
 
A megvalósult fejlesztés eredményének következtében az épület üzemeltetése gazdaságosabban megvalósítható, ezáltal a kiadási oldalon, az üzemeltetési költségek csökkenése prognosztizálható.
Módosítás dátuma: 2018. december 06. csütörtök, 05:54
 

Névnap

Ma 2019. augusztus 20., kedd, István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.

Bölcsődei szolgáltatás kialakítása Felsőszentivánon

Helyi közút javítása és gépbeszerzés

Épület felújítás