Szeretettel köszöntöm Önt Felsőszentiván honlapján. Örülök, hogy meglátogatta honlapunkat. Szeretném bemutatni Önnek Felsőszentiván múltját, jelenét, napi életét, a faluban történő változásokat, eseményeket.

Vörös Szilárd
polgármester
 

Eseménynaptár

Utolsó hónap június 2019 Következő hónap
V H K SZ CS P SZ
week 22 1
week 23 2 3 4 5 6 7 8
week 24 9 10 11 12 13 14 15
week 25 16 17 18 19 20 21 22
week 26 23 24 25 26 27 28 29
week 27 30
Címlap
Bölcsődei szolgáltatás kialakítása Felsőszentivánon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2018. október 29. hétfő, 05:33

 
Kedvezményezett neve: Felsőszentiván Községi Önkormányzat
Projekt címe: Bölcsődei szolgáltatás kialakítása Felsőszentivánon
Szerződött támogatás összege: 24.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátum: 2019.01.15.
Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00006
 
 
A projekt tartalmának bemutatása:
Felsőszentiván Községi Önkormányzat a bölcsődei infrastruktúra kialakítása mellett döntött, amely révén a Martinovics u. 7. szám alatt lévő, funkcióját vesztett, kihasználatlan önkormányzati tulajdonú épületben 7 férőhelyes, 1 csoportszobás bölcsődei szolgáltatás válik elérhetővé a településen.
A projektjavaslat célja a 7 férőhelyes bölcsőde kialakítása, a mai kor elvárásainak megfelelő infrastrukturális színvonal megteremtése.
 
Felsőszentiván területén egyetlen bölcsődei férőhely sincsen, amely biztosíthatná 0-3 éves korosztály ellátását. Családi napközi nem működik a településen, az óvodai férőhelyek száma jogszabály által meghatározott. Mivel egy kétcsoportos óvoda üzemel a településen, a férőhelyek száma 50, amelytől felfelé 20 %-kal el lehet térni indokolt esetben (tehát a végső létszám így 60 fő lehet). A bölcsődei ellátás célja a napközbeni kisgyermekellátásban a meglévő értékek megőrzése, a szakmai munka továbbfejlesztése, a családok igényeinek megfelelően, a lehetőségek szerint új szolgáltatások bevezetése. Az intézményben 1 bölcsődei csoport fog működni, s a jogszabályi előírások szerint 1 bölcsődei csoport min.5- 6 fő, max. 12 fő felvételével valósulhat meg. 1 bölcsődei csoportot 1 gondozónőnek szükséges ellátni, továbbá 1 fő bölcsődevezetőt kerül alkalmazásra, így 2 új munkahely is létesül a projekt hatására.
 
Napközbeni ellátást nyújtó intézményként az alábbi szakmai célok szerint kíván működni a bölcsőde: gondozás-nevelés egysége, egyéni bánásmód és személyi állandóság biztosítása a saját gondozónői rendszerrel.
 
A fejlesztés elődlegesen a bölcsődei szolgáltatás kialakítására, új férőhelyek biztosítására, a 0-3 éves korosztály napközbeni ellátásának minőségi feltételei javítására irányul, amely során a szakmai program minőségi megvalósításán túl az épület szolgáltatásai vonzóvá válnak, megteremtve ezzel az életminőség jelentős javulását.
 
A megvalósuló tevékenységek célja tehát, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítsa a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférést.
 
A projekt közvetlen célja mindezek érdekében Felsőszentiván területén a bölcsődei szolgáltatás kialakítása, eszközbeszerzés megvalósítása a minőségi szolgáltatások biztosítása érdekében, melynek eredményeként 7 bölcsődei férőhely kialakítása valósul meg.
 
A megvalósult fejlesztés eredményének következtében az épület üzemeltetése gazdaságosabban megvalósítható, ezáltal a kiadási oldalon, az üzemeltetési költségek csökkenése prognosztizálható.
Módosítás dátuma: 2018. december 06. csütörtök, 05:54
 

Névnap

Ma 2019. június 27., csütörtök, László napja van. Holnap Levente és Irén napja lesz.

Bölcsődei szolgáltatás kialakítása Felsőszentivánon

Helyi közút javítása és gépbeszerzés

Épület felújítás